Forebygge og lindre forkjølelse

Forkjølelse er de virussykdommene som gir symptomer som tett nese, vondt i halsen, mild feber, hodepine og hoste. Forkjølelse angriper de øvre luftveiene og nesens slimhinner. Forkjølelse er den vanligste lidelsen i Norge, og det er like irriterende hver gang det begynner å stikke i halsen og klø i nesa.

Sannsynligheten for å smittes av en forkjølelse er stor. Rundt oss sirkulerer veldig smittsomme luftbårne forkjølelsesvirus. Voksne smittes normalt av to til tre forkjølelser hvert år. Omgås man små barn er forekomsten enda høyere. For yngre førskolebarn er det helt normalt med 8-10 forkjølelser i året. Jo eldre vi blir desto bedre immunforsvar får vi og antallet forkjølelser minsker. Eldre førskolebarn smittes av 4-6 forkjølelser per år.

Kroppens forsvar mot forkjølelse
Forkjølelsesvirus tar seg inn i kroppen via våre slimhinner, fremfor alt nese og munn. Om alt fungerer som det skal får vi signaler fra kroppen vår om at et virus har tatt seg inn. Det kan for eksempel begynne å stikke litt i halsen. Forkjølelsessymptomer kan føles slitsomme, men er egentlig et godt tegn på at kroppens immunforsvar aktiveres. Et eksempel på dette kan være at nesen hovner opp og begynner å produsere slim for å kunne skylle bort og uskadeliggjøre virus.

Miwana hjelper kroppen å slå imot
Miwana er et naturlig og skånsomt alternativ ved forkjølelsesrelaterte problemer i nese. Miwana er det naturlige valget både når det kommer til å forebygge forkjølelse og behandle tatt nese ved forkjølelse. Miwana kan brukes hver dag, året rundt uten å være vanedannende. Våre produkter er sikre og skånsomme for hele familien – også de aller minste.