Spørsmål og svar Miwana.jpg

Her har vi samlet de vanligste spørsmålene om Miwana. Finner du ikke svaret her kan du kontakte vår forbrukerkontakt: post@midsona.no

 

Hva er forskjellen på Miwana og vanlig nesespray?

Miwana er basert på koksaltløsning og inneholder kun naturlige ingredienser. Miwana drar ikke sammen blodkarene i nesen (som mange andre nesedråper/-sprayer gjør), noe som gjør den helt ufarlig å bruke så ofte det trengs uten risiko for skadelige bivirkninger og uten å være avhengighetsskapende.

Miwana rengjør neseslimhinnen skånsomt for bakterier og virus, og forhindrer uttørking. Dette gjør at tilfriskningen går fortere og at forkjølelsestiden kan forkortes.

 

Lindrer Miwana raskt?

Det tar litt lenger tid for Miwana Naturell å virke enn nesespray med avsvellende substanser. Miwana Naturell virker på en skånsom måte over lengre tid og har dermed ikke like tydelig umiddelbar virkning.

For raskere virkning anbefaler vi Miwana Plus, som har en høyere saltkonsentrasjon enn Miwana Naturell og en avsvellende effekt gjennom å dra vesken ut av hovne slimhinnenr.

 

Hvor lenge kan man bruke Miwana?

Miwana inneholder bare naturlige ingredienser og er ikke avhengighetsdannende. Det gjør at du kan bruke Miwana så ofte du ønsker for å forebygge forkjølelse og holde nesen ren og fresh.

 

Kan man bruke Miwana istedenfor vanlig nesespray?

Miwana er med på å lindre forkjølelse hos både barn som voksne. Saltløsningen løser opp i den tette nesen så det går lettere å puste. Miwana drar ikke sammen blodkarene i nesen (som mange andre nesedråper/-sprayer gjør) og er helt ufarlig å bruke så ofte og lenge det trengs uten risiko for skadelige bivirkninger. Les mer her. Velg hvilket produkt som passer deg best.

 

Hvor lenge holder en åpnet forpakning Miwana?

Miwanas produkter holder seg to måneder fra forpakningen er åpnet. Brutt emballasje bør kun benyttes av én person.

 

Hvordan kan jeg bruke Miwana om jeg har allergi?

Ved å bruke Miwana som alternativ til din vanlige allergimedisin kan du lindre dine symptomer på en skånsom måte ved mild allergi. Du kan også velge å bruke våre produkter som supplement til din allergimedisin.

 

Hvilke Miwana-produkter kan jeg bruke om jeg er gravid?

Alle Miwanas produkter kan brukes av både gravide og ammende. Les mer om Miwana ved graviditet og amming.

 

Hvordan behandler man forkjølelse hos små barn?

Små barn som har tett nese kan en skylle med Miwana nesedråper, som gjør pusting gjennom nesen lettere. Nesedråpene kan brukes av alle og anbefales med fordel til spedbarn som enda ikke har lært seg å holde hodet oppe.

For litt eldre barn fungerer Miwana nesespray som et skånsomt alternativ både for å forebygge og behandle forkjølelse. Produktet er uten konserveringsmidler og avsvellende virkestoffer som kan være avhengighetsskapende. Les mer om barn og forkjølelse.

 

Hvordan unngår jeg å bli forkjølet?

Gjennom å holde nesen ren forbedrer du forutsetningene for å holde deg frisk. I forkjølelsestider kan du gjennom å bruke Miwana Naturell daglig, holde nesen ren på en enkel og sikker måte uten å bli avhengig av nesespray. Flere tips her.

 

Hvordan fungerer koksaltløsning?

Saltløsningen løser opp slim i nesten slik at det blir lettere å puste. Miwana drar ikke sammen blodkarene i nesen (som mange andre nesedråper/-sprayer gjør) og er helt ufarlig å bruke og kan brukes så ofte og lenge det trengs uten risiko for skadelige bivirkninger.

Koksaltløsningen i Miwana rengjør neseslimhinnen skånsomt for bakterier og virus, og forhindrer uttørking. Dette kan bidra til en forkortet forkjølelsestid. Det høyere saltinnholdet i Miwana Plus har til og med en avsvellende effekt – væsken dras ut av nesens hovne slimhinne.

 

Jeg er avhengig av nesespray – hvordan blir jeg kvitt min avhengighet?

Om man har brukt slimhinneavsvellende nesesprayer for lenge og utviklet en kronisk legemiddelutløst tett nese, kan man bruke Miwana Plus for å bli kvitt den tette nesen samt avhengigheten. Les mer om hvordan du blir kvitt din avhengighet.

 

Hvor lenge kan man bruke Miwana Naturell nesespray uten opphold?

Det er ingen tidsbegrensning i bruk av Miwana Naturell.

 

Kan man bruke Miwana nesedråper på dyr?

Ja. Samme sterile koksaltløsning som er i Miwana nesedråper brukes til og med av veterinærer for å rense sår. Det går altså bra å rense nese, ører og øyne på dyr med dråpene.

 

Kan man få noen bivirkninger ved bruk av Miwana halsspray mot tørrhoste?

Det er ingen kjente bivirkninger knyttet til Miwana halsspray og andre behandlinger mot hoste og forkjølelse eller mot noen legemiddel.

 

Kan astmatikere bruke Miwana halsspray mot tørrhoste for lindring av astma?

Nei, produktet skal ikke brukes om du har astma.

 

Kan diabetikere bruke halssprayen til tross for at den inneholder honning?

Ja, Miwana halsspray kan brukes av diabetikere til tross for at sprayen inneholder honning. Mengden honning per bruksdose (2-3 sprayinger) er veldig liten, tilsvarende ca 24 mg glukose.

 

Hva er grunnen til at barn under 3 år ikke kan bruke Miwana halsspray mot tørrhoste?

Sprayen inneholder en liten mengde eteriske oljer av salvie, som ikke anbefales til små barn. 

 

Når man har både tørre og røde øyne, hvilke øyedråper skal man da velge?

Om man har tørre øyne kan man også få røde øyne ettersom man for eksempel gnir seg i øynene når de kjennes tørre. Om du kjenner at du har tørre øyne hele tiden, er det anbefalt å bruke DROP-it Moisturize, ettersom den fuktende effekten er større enn av DROP-it Brightness.

 

Er DROP-it produktene testet på dyr?

Nei, DROP-it er ikke testet på dyr.

 

Dinatriumsfosfatdihydrat og kaliumdihydrogensfosfat brukes i DROP-it Rehydrate øyedråper. Hva er disse ingrediensene og hvilken funksjon har de?

Dette er salter som tilsettes i små mengder for å holde pH-verdien stabil.

 

Hva er natriumhyaluronat?

Dette er en fuktgivende substans som også brukes i hudkrem som fuktgivende stoff og som er hovedingrediensen i Drop-it Moisturize sammen med aloe vera.

 

Jeg har hørt at øyedråper tørker ut øynene når en bruker de over en lengre periode?

DROP-it øyedråper er en isotonisk koksaltløsning med samme saltinnhold og pH-verdi som tårevæsken. Det er dermed en veldig skånsom rensning og fukting av øynene.

 

Hvorfor skal man bare bruke DROP-it Brightness eller DROP-it Moisturize i 30 dager til tross for at flasken holder i 90 dager?

At vi anbefaler bruk i maks 30 dager kommer av at det ikke finnes noen langtidsstudier av produktet. Det går allikevel bra å fortsette og bruke produktet etter en kort pause på 30 dager.

 

Hvordan fungerer DROP-it Brightness?

De aktive ingrediensene er ekstrakt fra kamomille og Eyebright sammen med en pH-nøytral saltvannsløsning som er høyst skånsom for øynene. Denne ligner tårevæsken på hornhinnen. Kamomille er antibakteriell, minsker betennelser (hud og slimhinner) og øker helningen av sår. Eyebright samler de små blodkarene og minsker betennelsen.

 

Hvorfor er pipettene så store og fylt bare med en liten mengde?

Størrelsen på pipetten følger en standardform av produsenten. At ampullene «bare» inneholder 2 ml er for at de kun skal være et engangsprodukt for begge øynene. Et større volum kan kanskje oppmuntre konsumenten til å spare gjenværende løsning til senere bruk. Dette er naturligvis ikke egnet, da løsningen ikke lenger er steril etter åpning.

 

Om man er allergisk mot pollen, er det da en risiko for at man ikke kan bruke DROP-it Brightness?

Personer som vet at de er allergiske mot kamomille eller kurvblomster bør ikke ta DROP-it Brightness. Det forekommer og at personer som er allergiske mot pollen kan ha en såkalt kryssreaksjon og reagerer på kamomille. Vi kan derfor ikke anbefale dråpene til pollenallergikere om man ikke definitivt vet at man tåler kamomille og Eyebright.

 

Hvor lang tid tar det før det røde i øynene begynner å forsvinne etter at man har tatt DROP-it Brightness?

Drop-it Brightness har en fuktende og smørende effekt på øynene når den appliseres. Deretter kan selve irritasjonen og rødheten roe seg ned og det kan ta alt fra et par timer opp til et par dager før rødheten er fullstendig borte alt ettersom hvor stort problemet er til å begynne med.

 

Hva er Eyebright?

Eyebright (Euphrasia officinalis) er en plante som ble brukt allerede av grekerne i antikken mot øyebesvær. Planteslekten tilhører snylterotfamilien, som innefatter flere ulike arter som vokser i mellom- og Nord Europa. Eyebright inneholder stoffer som har en snerpende effekt (drar sammen de små blodkarene i øyet) og som minsker betennelse. Eyebright blir brukt i DROP-it Brightness.

 

Er det noen aldersgrense for bruk av DROP-it?

Det er ingen aldersgrense.

 

Kan man bruke DROP-it pipetter på dyr?

Ja, lignende produkter brukes av veterinærer for å skylle sår og under operasjoner.